Texel bruist het hele jaar door

U stapt naar buiten en geniet meteen van de schitterende natuur. Pak de fiets en verken het hele eiland in uw eigen tempo. Fietsen zijn immers te huur op 150 meter van het hotel bij Betsfietsen. Naast de prachtige duinen en bossen is er nog veel meer te zien. Op weg naar al het leuke op het eiland komt u vanaf Oudeschild al snel langs de bierbrouwerij en de zelfpluktuin. We geven u alvast een aantal hoogtepunten.

Indrukwekkende musea

Texel heeft een interessant verleden. In een van de zes musea komt u hier alles over te weten. Bezichtig een vuurtoren, leer meer over het unieke ecosysteem of luister naar de spannende verhalen van jutters. In het Cultuurhistorisch Museum komt u meer te weten over de landbouw op het eiland. En dit is nog maar een greep uit het aanbod van interessante musea. Op uw suite liggen krantjes van Texel met alle informatie over alles wat er te doen is op ’t eiland.

Texel voor kinderen

Texel is een kindvriendelijk eiland met genoeg attracties, musea en wandelingen voor de kleinsten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een klim piratenschip in de jachthaven van Oudeschild. De kinderen klimmen in de touwen en netten om uiteindelijk op wacht te staan in de uitkijktoren. En heeft u immers altijd al eens garnalen willen vangen, vaar dan mee met een echte garnalenvisser. Wie weet ziet u zelfs een zeehond.

Leuke evenementen

Texel bruist. Dat merkt u meteen als u van de veerboot stapt, want er is het hele jaar door van alles te beleven.

Eind maart begint het lammetjes seizoen. Wilt er meer van weten loop de lammetjes tocht en zie hoe ze verzorgt worden en opgroeien op Texel. Je kan ook in het voorjaar en in de zomer een bezoek doen aan de schapenboederij en leer hoe het er daar aan toe gaat.

Half mei kunt u allerlei optredens zien in de huiskamers van Hoornders tijdens het 3 dagen durende evenement “Broadway.

In juni vindt de grootste catamaran race ter wereld plaats tijdens de “Ronde van Texel. Mits het weer het toelaat.

Eind juli op het hoogtepunt van de zomer kunt u met u picknick kleedje naar t Wadden strandje bij de jachthaven ’t Beach Food Festival bijwonen.

En in augustus geniet u van het jaarlijks terugkerende havenfeest in Oudeschild. De ondernemers op de haven laten u zien wat de Texelse vissersvloot zo al doet en vangt. Visrokerij competitie, een grote markt en live muziek aan de haven.

Altijd in september kunt u terug vallen op Texel Culinair. Een evenement waar de Texelse horeca in een competitie laat zien wat ze kunnen en anderzijds wat ze in huis hebben qua smaakbeleving.

In oktober kunt u genieten van blues muziek tijdens “Texelblues“.

Wilt u alle evenementen bekijken die op Texel plaats vinden gebruik deze link van VVV Texel.